FUNDACJA Q - UKRAINIE - IT NEEDS

ПРОЕКТ

Навесні 2020 року ми на власні очі побачили, наскільки важливим є технологічний прогрес у наш час. Зовнішній світ замовк, і ми покладалися на контакти, роботу і, перш за все, освіту лише через свої електронні пристрої. Сьогодні на українських територіях не пандемія є найбільшою проблемою на шляху до освіти, а війна, яка на значній частині територій унеможливлює стаціонарне навчання.

Як фонд, ми намагаємося діяти в напрямку підтримки, не лише фінансової, а й психологічної, відколи почалася війна в Україні. Наші освітні ініціативи до цього часу були спрямовані в основному на дорослих, наприклад, курси польської мови або комп’ютерні курси, але ми сподіваємося, що завдяки подальшій співпраці з міжнародними
організаціями ми зможемо підтримати освіту дітей та молоді в Україні в найближчі місяці.

Наші зусилля є результатом співпраці з Глобальною бізнес-коаліцією за освіту, Theirworld та HP Inc., завдяки чому наприкінці вересня до нашої штаб-квартири в Новій Дембі прибуло 1 400 ноутбуків,
які будуть розподілені відповідним чином. Основна частина обладнання (900 ноутбуків) була передана українським фондам: Благодійний фонд Дрія Саєда в Києві (Київська область) та Товариство польської культури ім. Владислава Ягеллонського в Гродку Ягеллонському (Львівська область), а також до Чортківської селищної ради (Тернопільська область). Звідти вони були розповсюджені
дітям та молоді, а також школам, де навчання все ще відбувається за допомогою дистанційних класів.

Решта ноутбуків ще послужать своїй меті в Польщі – ми створили в наших офісах безкоштовну бібліотеку для людей, які з різних причин не мають доступу до комп’ютерів. Ми подбали про те, щоб це обладнання також слугувало біженцям, які зможуть скористатися онлайн-навчанням, а також полегшити пошук роботи та вирішення офіційних питань.

Наша команда ЕкоТехЛаб забезпечила належну підготовку ноутбуків до використання, включаючи встановлення операційних систем. Таким чином, ми розпочинаємо наступний етап перерозподілу та подальшої допомоги, яка, як ми сподіваємось, сприятиме освіті дітей та молоді в українських регіонах.